Skip to main content

Manualu' de instrucțiuni

Răsărit la Marea Neagră dinspre Sf. Gheorghe.  ©Vladimir Gheorghiu

Bun găsit pe blogul meu! După cum vezi, e un pic de bășcălie pe aici. Nu-ți face griji, pot aborda lucrurile și serios-„bășcălitor” dacă este cazul!

Dacă te uiți în dreapta-sus, vei găsi mai multe elemente precum:
  • Labels (mai precis categoriile de postări) pe care
  • Arhiva blogului:
  • Site-uri recomandate. După cum spune și titlul, îți RECOMAND să le dai click și să le răsfoiești materialele 😎 
Morile de vânt: exact! Face referire la opera lui Cervantes și la cunoscutul Don Quijote de la Mancha. Pe scurt, aici sunt scrise chestii de mă fac să mă dau cu capul de toți pereții. Și tot degeaba.

Reviews: românescul recenzii, adică scriu despre lucruri, localuri, șamd.

Canamități: o combinație între calamități și banalități ... mai precis, aici sunt postările mele mai serioase :)

PS: Dacă îți place poza ce tronează peste blogul meu, îți recomand din suflet să intri pe Vladimir Gheorghiu Photography și să-ți încânți ochii și mintea. Dar asta după ce ai dat like! 😉

Comments

Popular posts from this blog

Două cuvinte: Peaky (fucking) Blinders

Droguri, armament, muniție, mașină de scris automată și, mai ales, telefoane vintage. Mai adaugi accentul bloody British (adică și Irish), pasiunea pentru cursele de cai, povești despre țigani și ai tot ce trebuie. În două cuvinte, treacă trei: Peaky (fucking) Blinders!
Fratele mai mic, mai sărac și mai european al cunoscutului Boardwalk Empire realizat de HBO a reușit să rupă gura târgului, întâi discret, apoi ceva mai insistent, dat fiind că a fost luat de către BBC în primire, decizie care aparent i-a prelungit durata de viață.
Din perspectiva plotului nu te aștepta să găsești originalitatea la ea acasă, asta pentru că nu el este valoros, cât modul în care este transmis pe ecran. Avem de-aface cu gangsteri din Birmingham-ul post război, mai precis anul 1919. Unul singur este Thomas Shelby, a cărui ambiție îl urcă pe cele mai neașteptate culmi. Pornind ca bișnițar, trece prin afaceri de contrabandă, parteneriate nu prea ortodoxe cu autoritățile statului, colaborări cu alți gangsteri …

De-ar fi fost România monarhie, ar fi fost mai bine?

                 Fac un exercițiu de imaginație. Chiar încerc să mă gândesc la România dacă ar fi revenit la monarhie imediat după revoluție ... Ar fi fost mai bine, ar fi fost mai rău sau ar fi fost tot pe acolo?
                Indiferent dacă ești monarhist sau capitalist, cinstit este să recunoști legitimitatea monarhiei imediat după revoluție, căci aceasta ar fi trebuit să fie forma noastră de guvernământ. Eu unul nu sunt monarhist nici cât negru sub unghii. Prefer republica și un președinte la putere de care mai poți scăpa după cinci ani.
                Mihai, însă, mi-a plăcut ca persoană și mi s-a părut un model pentru țara noastră și da, cred că el ar fi fost prielnic pentru destinul țării, dar nu știu ce aș putea spune despre ceilalți membri ai casei regale. Cumva, un șir al evenimentelor ...

Puțină genetică pentru cei mai drepți și mai viteji dintre traci

Am găsit pe Facebook-ul profesoarei Mihaela Miroiu articolul de mai jos și am dat o citeală peste el. Mai degrabă printre rânduri decât în amănunt că nu prea le am eu cu genetica. Da' măcar o concluzie tot am tras.
Textul poate fi citit aici.