Skip to main content

Puțină genetică pentru cei mai drepți și mai viteji dintre traci


Am găsit pe Facebook-ul profesoarei Mihaela Miroiu articolul de mai jos și am dat o citeală peste el. Mai degrabă printre rânduri decât în amănunt că nu prea le am eu cu genetica. Da' măcar o concluzie tot am tras.

Textul poate fi citit aici.

Doar că eu am să dau cu copy-paste ca să fie mai ușor și să pot să continui postarea aceasta:

In our mtDNA analysis, we observed a uniform distribution of the majority of haplogroups among Romanian provinces with the populations in the Wallachia, Moldavia, and Dobrudja provinces tended to cluster together within the Slav population based on the MDS scatterplots, while Transylvania was more closely related to Central European populations. We confirmed gene flow from Southwestern Asia based on pairwise population F ST values strictly in the case of Dobrudja, and this result could be easily explained by the greater Asian influence in this area throughout history.
Our findings suggesting a closer affinity of Transylvania to central Europe are supported by the observed haplogroup frequency clines for several European and Asian maternal lineages and could be attributed to different migratory routes shaped by the Carpathian Arch.
Așadar, din punct de vedere genetic, suntem destul de apropiați de slavi, în mare parte cu excepția Transilvaniei. Atunci:

1. Să ne pupe undeva toți șmecherii ăștia de prin țările învecinate și mândri că sunt slavi și în Grupul de la Vișegrad și tot;

2. Slavii au fost imigranți în zonele astea ale Europei, inclusiv pe tărâmul biruinței eterne ce avea să devină România, deci poate identitarii ăștia slavi (incluzându-i și pe români, că de, suntem și noi slavi la urma urmei) își mai fac odată temele;

3. Dacii n-au avut gene dominante și se poate ca Blaga să nu fi avut dreptate. De fapt florile albe (genele dominante) sunt reprezentate de caracterul slavo-trac, în timp ce caracterul latin este ... nu știu pe unde, dar probabil ar fi.

Sau poate voiau să spună că doar cei din Transilvania sunt mai apropiați de Vest și n-au vrut să supere. Nu că n-am fi știut!

Comments

Popular posts from this blog

De-ar fi fost România monarhie, ar fi fost mai bine?

                 Fac un exercițiu de imaginație. Chiar încerc să mă gândesc la România dacă ar fi revenit la monarhie imediat după revoluție ... Ar fi fost mai bine, ar fi fost mai rău sau ar fi fost tot pe acolo?
                Indiferent dacă ești monarhist sau capitalist, cinstit este să recunoști legitimitatea monarhiei imediat după revoluție, căci aceasta ar fi trebuit să fie forma noastră de guvernământ. Eu unul nu sunt monarhist nici cât negru sub unghii. Prefer republica și un președinte la putere de care mai poți scăpa după cinci ani.
                Mihai, însă, mi-a plăcut ca persoană și mi s-a părut un model pentru țara noastră și da, cred că el ar fi fost prielnic pentru destinul țării, dar nu știu ce aș putea spune despre ceilalți membri ai casei regale. Cumva, un șir al evenimentelor ...

Două cuvinte: Peaky (fucking) Blinders

Droguri, armament, muniție, mașină de scris automată și, mai ales, telefoane vintage. Mai adaugi accentul bloody British (adică și Irish), pasiunea pentru cursele de cai, povești despre țigani și ai tot ce trebuie. În două cuvinte, treacă trei: Peaky (fucking) Blinders!
Fratele mai mic, mai sărac și mai european al cunoscutului Boardwalk Empire realizat de HBO a reușit să rupă gura târgului, întâi discret, apoi ceva mai insistent, dat fiind că a fost luat de către BBC în primire, decizie care aparent i-a prelungit durata de viață.
Din perspectiva plotului nu te aștepta să găsești originalitatea la ea acasă, asta pentru că nu el este valoros, cât modul în care este transmis pe ecran. Avem de-aface cu gangsteri din Birmingham-ul post război, mai precis anul 1919. Unul singur este Thomas Shelby, a cărui ambiție îl urcă pe cele mai neașteptate culmi. Pornind ca bișnițar, trece prin afaceri de contrabandă, parteneriate nu prea ortodoxe cu autoritățile statului, colaborări cu alți gangsteri …

Kevin Spacey e la fel ca Barack Obama. Adică out.

Măcar așa se va încheia agonia în care a fost băgat serialul House of Cards, unul din cele mai produse Netflix.
De ce agonie?