Skip to main content

Kevin Spacey e la fel ca Barack Obama. Adică out.Măcar așa se va încheia agonia în care a fost băgat serialul House of Cards, unul din cele mai produse Netflix.

De ce agonie?
Pentru că sezonul cinci, ultimul pe care îl poți vedea până în acest moment, nu a fost  decât o scărpinare la urechea stângă cu mâna dreaptă. Dacă ar fi fost băieți drăguți și fete finuțe ar fi încheiat serialul încă din primăvară, odată cu lansarea sezonului 5.

Și nu e că nu i-ar fi lovit, cumva, realitatea conform căreia se lungesc inutil și că astfel își compromit unul din cele mai bune produse că de, nu mai dă văcuța lapte, însă acum a sosit cel mai bun moment pentru a arunca pastila pe piață: sezonul care este acum produs, adică al șaselea, va fi ultimul.

Păi cum de până la urmă? Din cauză că s-a aruncat o pastilă în presă conform căreia actorul a agresat un actor de 14 ani pe vremea când el ar fi avut 26. Adică acum mult timp. Cei doi au rămas singuri în apartamentul lui Kevin după o petrecere ținută în imobil și atunci i-a făcut câteva manevre de „hei pisi”.

Nu a negat aceste lucruri, însă a spus că probabil a fost beat ... după care a fost gen: ah și apropo, sunt gay, să știți. Adică mi-au plăcut și femeile, da' prefer bărbații acum.

Tipul are ceva din Frank Underwood și în viața reală, dar nici nu mă miră. O chestie care nu a fost ok deloc a ajuns să fie acoperită de o chestie care nu este neapărat ok (pentru că rămâne un subiect dificil și nu este privit la fel de toată lumea), dar măcar e șocant și atunci deviază unele aspecte negative. Talent în crisis management, ce să mai ...

Netflix, pe de altă parte, a împușcat doi iepuroi dintr-o lovitură și este marele câștigător la păcănele. O mare parte din public era de părere că un ultim sezon ar fi cel mai bun lucru, variantă cu care au tatonat și ei. S-a spus pe surse că nu-i nimic nou sub soare, sezonul șase era de mult stabilit să fie ultimul, tot ce mai era de făcut era un comunicat de presă care a fost redactat cu această oportunitate.

În plus, mai vine +++ la imagine pentru că s-au detașat pe loc de cineva care a abuzat un copil cu ani în urmă, chiar dacă rămâne de discutat dacă într-adevăr a fost o decizie proporțională cu faptele lui Spacey și dacă distribuitorul online într-adevăr ar fi trebuit să fi luat atitudine.

Așadar Netflix a evitat transformarea House of Cards dintr-o vacă pe care o mulgeau de zor într-o piatră de moară, au mai câștigat și câteva puncte de imagine și, de ce nu, este posibil ca tot acest scandal să reaprindă atenția publicului pentru serial. 

Poate însemna mai mult $$$ decât ar fi câștigat în urma circuitului organic al serialului. Eu cel puțin cunosc multe persoane care au început vizionarea și cu toate că l-au apreciat, nu au putut ajunge la zi pentru că a fost dificil de urmărit. Scandalul de acum poate crea suficientă controversă, ce se transformă în curiozitate și automat într-o formă ciudată de motivație în a ajunge la zi, implicit a îl termina când apare sezonul de grație.

Ce să mai, treaba asta a ieșit așa mișto că aș spune că a fost planificată. Pe de altă parte ar putea fi doar o coincidență!

Comments

Popular posts from this blog

Două cuvinte: Peaky (fucking) Blinders

Droguri, armament, muniție, mașină de scris automată și, mai ales, telefoane vintage. Mai adaugi accentul bloody British (adică și Irish), pasiunea pentru cursele de cai, povești despre țigani și ai tot ce trebuie. În două cuvinte, treacă trei: Peaky (fucking) Blinders!
Fratele mai mic, mai sărac și mai european al cunoscutului Boardwalk Empire realizat de HBO a reușit să rupă gura târgului, întâi discret, apoi ceva mai insistent, dat fiind că a fost luat de către BBC în primire, decizie care aparent i-a prelungit durata de viață.
Din perspectiva plotului nu te aștepta să găsești originalitatea la ea acasă, asta pentru că nu el este valoros, cât modul în care este transmis pe ecran. Avem de-aface cu gangsteri din Birmingham-ul post război, mai precis anul 1919. Unul singur este Thomas Shelby, a cărui ambiție îl urcă pe cele mai neașteptate culmi. Pornind ca bișnițar, trece prin afaceri de contrabandă, parteneriate nu prea ortodoxe cu autoritățile statului, colaborări cu alți gangsteri …

De-ar fi fost România monarhie, ar fi fost mai bine?

                 Fac un exercițiu de imaginație. Chiar încerc să mă gândesc la România dacă ar fi revenit la monarhie imediat după revoluție ... Ar fi fost mai bine, ar fi fost mai rău sau ar fi fost tot pe acolo?
                Indiferent dacă ești monarhist sau capitalist, cinstit este să recunoști legitimitatea monarhiei imediat după revoluție, căci aceasta ar fi trebuit să fie forma noastră de guvernământ. Eu unul nu sunt monarhist nici cât negru sub unghii. Prefer republica și un președinte la putere de care mai poți scăpa după cinci ani.
                Mihai, însă, mi-a plăcut ca persoană și mi s-a părut un model pentru țara noastră și da, cred că el ar fi fost prielnic pentru destinul țării, dar nu știu ce aș putea spune despre ceilalți membri ai casei regale. Cumva, un șir al evenimentelor ...

Puțină genetică pentru cei mai drepți și mai viteji dintre traci

Am găsit pe Facebook-ul profesoarei Mihaela Miroiu articolul de mai jos și am dat o citeală peste el. Mai degrabă printre rânduri decât în amănunt că nu prea le am eu cu genetica. Da' măcar o concluzie tot am tras.
Textul poate fi citit aici.