Skip to main content

Cei mai „iubiți” dintre pământeni sunt venezueleniiȘOC! N-ai să mai privești jocurile video niciodată la fel cum o făceai înainte!

Și pe bună dreptate, frate ...

În vremuri grele, atunci când foamea e în glandă, oamenii fac bișnițăreli. Ei, dacă aveai ceva mai mult sânge în instalație, treceai direct la contrabandă. Dar atunci era vorba - în funcție de context - despre alcool, droguri, arme și muniție, șamd.Nu e cazul în Venezuela! Oamenii fac treabă cu monede virtuale. Da' nu Bitcoin sau alte chestii, ci cu bani virtuali din World of Warcraft și RuneScape.

Prima știre a venit pe la începutul lunii august când un presupus venezuelean a „tuitărit” o postare prin care arăta că e mai rentabil să cumperi World of Warcraft tokens cu in-game gold pe care ulterior îl vinzi pentru $$$ decât să faci un schimb valutar între bolivari-dolari.

Adică de ce să te mai chinui să mergi la muncă, facultate și alte chestii când poți sta acasă să farmezi (activități repetitive și enervante prin care obții obiecte în joc pe care le vinzi sau aur direct)

8493.97 Bolivars per USD

8385 WoW in-game gold per USD

Asta pe WoW. Pentru că pe Runescape (cel din 2007, cu ăsta din prezent chiar nu cred că ai ce face) oamenii câștigă în jur de 2-3 $ pe oră după cum ne spun cei de la Polygon. Te duci în Wilderness, zonă PvP (adică poți să ți-o iei nașpa de la băieți), dai în cap la cât mai mulți dragoni poți și vinzi la Grand Exchange ce obții după ce i-ai căpăcit.

Dacă nu crezi că 3 $ pe oră e o sumă prea semnificativă, atunci gândește-te că salariul minim din Venezuela este echivalentul a 5 $ PE LUNĂ.

De fapt, stai ...

La noi, asta ar însemna 11 RON pe oră și pe baza unui calcul rapid ar veni vreo 1700 RON pe lună :))

Comments

Popular posts from this blog

Două cuvinte: Peaky (fucking) Blinders

Droguri, armament, muniție, mașină de scris automată și, mai ales, telefoane vintage. Mai adaugi accentul bloody British (adică și Irish), pasiunea pentru cursele de cai, povești despre țigani și ai tot ce trebuie. În două cuvinte, treacă trei: Peaky (fucking) Blinders!
Fratele mai mic, mai sărac și mai european al cunoscutului Boardwalk Empire realizat de HBO a reușit să rupă gura târgului, întâi discret, apoi ceva mai insistent, dat fiind că a fost luat de către BBC în primire, decizie care aparent i-a prelungit durata de viață.
Din perspectiva plotului nu te aștepta să găsești originalitatea la ea acasă, asta pentru că nu el este valoros, cât modul în care este transmis pe ecran. Avem de-aface cu gangsteri din Birmingham-ul post război, mai precis anul 1919. Unul singur este Thomas Shelby, a cărui ambiție îl urcă pe cele mai neașteptate culmi. Pornind ca bișnițar, trece prin afaceri de contrabandă, parteneriate nu prea ortodoxe cu autoritățile statului, colaborări cu alți gangsteri …

De-ar fi fost România monarhie, ar fi fost mai bine?

                 Fac un exercițiu de imaginație. Chiar încerc să mă gândesc la România dacă ar fi revenit la monarhie imediat după revoluție ... Ar fi fost mai bine, ar fi fost mai rău sau ar fi fost tot pe acolo?
                Indiferent dacă ești monarhist sau capitalist, cinstit este să recunoști legitimitatea monarhiei imediat după revoluție, căci aceasta ar fi trebuit să fie forma noastră de guvernământ. Eu unul nu sunt monarhist nici cât negru sub unghii. Prefer republica și un președinte la putere de care mai poți scăpa după cinci ani.
                Mihai, însă, mi-a plăcut ca persoană și mi s-a părut un model pentru țara noastră și da, cred că el ar fi fost prielnic pentru destinul țării, dar nu știu ce aș putea spune despre ceilalți membri ai casei regale. Cumva, un șir al evenimentelor ...

Puțină genetică pentru cei mai drepți și mai viteji dintre traci

Am găsit pe Facebook-ul profesoarei Mihaela Miroiu articolul de mai jos și am dat o citeală peste el. Mai degrabă printre rânduri decât în amănunt că nu prea le am eu cu genetica. Da' măcar o concluzie tot am tras.
Textul poate fi citit aici.