Skip to main content

Despre Obama, Finlanda și despre heavy metalAmuzant tare Obama ăsta. Îmi va fi dor de el ... mai ales dacă va ieși Trump președinte ...

Un filmuleț simpatic pe care îl găsiți mai jos îl prezintă pe Obama vorbind despre cultura scandinavă în epoca globalizării. De la ABBA la Avicii, de la Andersen până la Skype, de la Lego până la Angry Birds: totul datorită țărilor scandinave. 


Un aspect, totuși, m-a uns pe suflet în discursul președintelui american și mă refer la cel ce ține de heavy metaaaaaaaaaaaal!!! Cel mai popular export al Finlandei din zilele noastre (asta de când Nokia nu mai sparge podeaua de să te ducă în iad până la Diablo ...).

La final a făcut o constatare destul de interesantă: Finlanda are cele mai multe trupe de heavy metal pe cap de locuitor din lume!

sursă micuțului studiu: https://www.reddit.com/user/depo_
Iată și filmulețul despre care v-am scris:


Comments

Popular posts from this blog

De-ar fi fost România monarhie, ar fi fost mai bine?

                 Fac un exercițiu de imaginație. Chiar încerc să mă gândesc la România dacă ar fi revenit la monarhie imediat după revoluție ... Ar fi fost mai bine, ar fi fost mai rău sau ar fi fost tot pe acolo?
                Indiferent dacă ești monarhist sau capitalist, cinstit este să recunoști legitimitatea monarhiei imediat după revoluție, căci aceasta ar fi trebuit să fie forma noastră de guvernământ. Eu unul nu sunt monarhist nici cât negru sub unghii. Prefer republica și un președinte la putere de care mai poți scăpa după cinci ani.
                Mihai, însă, mi-a plăcut ca persoană și mi s-a părut un model pentru țara noastră și da, cred că el ar fi fost prielnic pentru destinul țării, dar nu știu ce aș putea spune despre ceilalți membri ai casei regale. Cumva, un șir al evenimentelor ...

Două cuvinte: Peaky (fucking) Blinders

Droguri, armament, muniție, mașină de scris automată și, mai ales, telefoane vintage. Mai adaugi accentul bloody British (adică și Irish), pasiunea pentru cursele de cai, povești despre țigani și ai tot ce trebuie. În două cuvinte, treacă trei: Peaky (fucking) Blinders!
Fratele mai mic, mai sărac și mai european al cunoscutului Boardwalk Empire realizat de HBO a reușit să rupă gura târgului, întâi discret, apoi ceva mai insistent, dat fiind că a fost luat de către BBC în primire, decizie care aparent i-a prelungit durata de viață.
Din perspectiva plotului nu te aștepta să găsești originalitatea la ea acasă, asta pentru că nu el este valoros, cât modul în care este transmis pe ecran. Avem de-aface cu gangsteri din Birmingham-ul post război, mai precis anul 1919. Unul singur este Thomas Shelby, a cărui ambiție îl urcă pe cele mai neașteptate culmi. Pornind ca bișnițar, trece prin afaceri de contrabandă, parteneriate nu prea ortodoxe cu autoritățile statului, colaborări cu alți gangsteri …

Kevin Spacey e la fel ca Barack Obama. Adică out.

Măcar așa se va încheia agonia în care a fost băgat serialul House of Cards, unul din cele mai produse Netflix.
De ce agonie?