Skip to main content

Despre noul magazin Cărturești

Sursă foto: Wall-street.ro


Abia ce s-a liniștit lumea cu noul Cărturești, că încep eu să scriu despre el. Mare nebunie ... Și nu neapărat într-un sens bun.

Ideea în sine este briliantă: un magazin de cărți într-o clădire splendidă din centrul capitalei. La o adică, centrul istoric al Bucureștiului capătă mai multă atractivitate și diversitate, având posibilitatea să te îndrepți spre mai multe locații, nu numai cluburi și baruri. Evenimentul de lansare a fost promovat foarte bine în presă și pe rețelele de socializare ... Poate prea bine pentru PR-ul de care sunt - a se citi nu sunt - în stare majoritatea firmelor românești, deși îmi vine să cred că tot ce au făcut a fost o chestie de bun simț: să trimită comunicate de presă în stânga și-n dreapta.Toată lumea a aflat despre lansare și toată lumea s-a îndreptat spre magazin în ziua cu pricina. Desigur, nimeni nu a putut să trăiască fără un selfie sau un check-in (sau amândouă), cu un hashtag pe Facebook. Dar de cumpărat ceva, pauză! Lumea s-a indignat că prețurile sunt cât se poate de piperate ...

Da, păi știți, chiria aia se plătește singură. (?)

Cât despre mine, mi-a plăcut magazinul, însă nu mi-a plăcut că nu am găsit mai multe cărți sau produse în plus față de celelalte librării. Să mă explic: eu piratez mult și piratez inclusiv cărți. Da, știu, nu e legal și nici nu este etic, dar mă scuz că încă sunt student. Cu toate acestea, am și câteva cărți cumpărate, iar în ceea ce privește o librărie m-ar interesa să găsesc ceva diferit ... spre exemplu cărți referitoare la A Song of Ice and Fire (Game of Thrones), tot felul de enciclopedii sau cărți sau orice referitor la universul fantasy.

Cu toate astea, sunt dispus să cumpăr o carte din Cărturești Carusel. Pentru că magazinul trebuie susținut și cum să îl altfel decât să cumperi de la ei? Intenționez să achiziționez o cărticică în care se regăsesc citate ale lui Tyrion Lannister și fix de-acolo am să mi-o cumpăr.

Comments

Popular posts from this blog

De-ar fi fost România monarhie, ar fi fost mai bine?

                 Fac un exercițiu de imaginație. Chiar încerc să mă gândesc la România dacă ar fi revenit la monarhie imediat după revoluție ... Ar fi fost mai bine, ar fi fost mai rău sau ar fi fost tot pe acolo?
                Indiferent dacă ești monarhist sau capitalist, cinstit este să recunoști legitimitatea monarhiei imediat după revoluție, căci aceasta ar fi trebuit să fie forma noastră de guvernământ. Eu unul nu sunt monarhist nici cât negru sub unghii. Prefer republica și un președinte la putere de care mai poți scăpa după cinci ani.
                Mihai, însă, mi-a plăcut ca persoană și mi s-a părut un model pentru țara noastră și da, cred că el ar fi fost prielnic pentru destinul țării, dar nu știu ce aș putea spune despre ceilalți membri ai casei regale. Cumva, un șir al evenimentelor ...

Două cuvinte: Peaky (fucking) Blinders

Droguri, armament, muniție, mașină de scris automată și, mai ales, telefoane vintage. Mai adaugi accentul bloody British (adică și Irish), pasiunea pentru cursele de cai, povești despre țigani și ai tot ce trebuie. În două cuvinte, treacă trei: Peaky (fucking) Blinders!
Fratele mai mic, mai sărac și mai european al cunoscutului Boardwalk Empire realizat de HBO a reușit să rupă gura târgului, întâi discret, apoi ceva mai insistent, dat fiind că a fost luat de către BBC în primire, decizie care aparent i-a prelungit durata de viață.
Din perspectiva plotului nu te aștepta să găsești originalitatea la ea acasă, asta pentru că nu el este valoros, cât modul în care este transmis pe ecran. Avem de-aface cu gangsteri din Birmingham-ul post război, mai precis anul 1919. Unul singur este Thomas Shelby, a cărui ambiție îl urcă pe cele mai neașteptate culmi. Pornind ca bișnițar, trece prin afaceri de contrabandă, parteneriate nu prea ortodoxe cu autoritățile statului, colaborări cu alți gangsteri …

Kevin Spacey e la fel ca Barack Obama. Adică out.

Măcar așa se va încheia agonia în care a fost băgat serialul House of Cards, unul din cele mai produse Netflix.
De ce agonie?