Skip to main content

E-book sau cum cititul capătă alte forme. Asta dacă vrei ...


De aproximativ jumătate de an sunt un fericit deținător al unui Kindle. Simplu, cumpărat la reducere de pe Emag (în vară am dat pe el aproximativ 300 de lei) și pentru mine cât se poate de util. Dacă aș fi putut renunța la Wi-Fi ca să fie mai ieftin, aș fi renunțat cu cea mai mare plăcere.Am recomandat la multă lume să-și cumpere (un prieten chiar își cumpărase unul cu puțin timp înaintea mea), în timp ce alții au spus că ar avea de gând să-și cumpere unul în viitorul apropiat. Puțini, de altfel, față de cei care au spus că preferă să simtă „hârtia în mână”.

Cât sunt student (așa, ca să am și eu o scuză), am să spun următoarele: prefer un Kindle și ceva piraterie ca să fac rost de cărțile de care am nevoie la facultate sau chiar pentru mine. Să cumperi fiecare carte și să-ți umpli o bibliotecă de dragul unor principii, spațiului liber sau de a te afișa în fața musafirilor este ok (de altfel și eu încerc să cumpăr din cărțile care-mi plac), dar de dragul creierului nostru și al bugetului destul de restrâns (din păcate, ce e scris nu e și ieftin) aș prefera să merg pe low cost.

În plus de asta, un e-book are câteva avantaje pe care cărțile nu le au. În primul rând este vorba despre greutate. Îl poți ține într-o singură mână fără nicio problemă (al meu are butoane de schimbat pagina pe ambele părți, deci dacă-l mut din stânga în dreapta sau invers nu mă deranjează cu nimic) și poți pune mai multe cărți în el. În plus, îți poți mări scrisul. Nu miroase a hârtie, într-adevăr, dar mirosul husei din piele e un substitut destul de drăguț. Luminozitatea este cât se poate de realistă, precum ai citi o cartea adevărată. La o adică, seara ai nevoie de o lumină ca să poți citi.

Dacă cineva își dorește să citească mult și fără să cheltuie bani (asta doar curentul care-l consumă aparatul când îl încarci, aproximativ la șapte zile și banii de achiziție + gadget), atunci e foarte ok. Dacă nu, spor în a aștepta banii să vă cumpărați toate cărțile și în a vă rupe mâinile când le citiți :P

PS: am citit toate cărțile din A Song of Ice and Fire (Game of Thrones) în trei luni. Primul volum l-am citit pe Kindle, în timp ce restul de patru volume le-am citit tipărite. Sincer, aș fi preferat să le convertesc pe toate din .pdf în .mobi.

Comments

Popular posts from this blog

De-ar fi fost România monarhie, ar fi fost mai bine?

                 Fac un exercițiu de imaginație. Chiar încerc să mă gândesc la România dacă ar fi revenit la monarhie imediat după revoluție ... Ar fi fost mai bine, ar fi fost mai rău sau ar fi fost tot pe acolo?
                Indiferent dacă ești monarhist sau capitalist, cinstit este să recunoști legitimitatea monarhiei imediat după revoluție, căci aceasta ar fi trebuit să fie forma noastră de guvernământ. Eu unul nu sunt monarhist nici cât negru sub unghii. Prefer republica și un președinte la putere de care mai poți scăpa după cinci ani.
                Mihai, însă, mi-a plăcut ca persoană și mi s-a părut un model pentru țara noastră și da, cred că el ar fi fost prielnic pentru destinul țării, dar nu știu ce aș putea spune despre ceilalți membri ai casei regale. Cumva, un șir al evenimentelor ...

Două cuvinte: Peaky (fucking) Blinders

Droguri, armament, muniție, mașină de scris automată și, mai ales, telefoane vintage. Mai adaugi accentul bloody British (adică și Irish), pasiunea pentru cursele de cai, povești despre țigani și ai tot ce trebuie. În două cuvinte, treacă trei: Peaky (fucking) Blinders!
Fratele mai mic, mai sărac și mai european al cunoscutului Boardwalk Empire realizat de HBO a reușit să rupă gura târgului, întâi discret, apoi ceva mai insistent, dat fiind că a fost luat de către BBC în primire, decizie care aparent i-a prelungit durata de viață.
Din perspectiva plotului nu te aștepta să găsești originalitatea la ea acasă, asta pentru că nu el este valoros, cât modul în care este transmis pe ecran. Avem de-aface cu gangsteri din Birmingham-ul post război, mai precis anul 1919. Unul singur este Thomas Shelby, a cărui ambiție îl urcă pe cele mai neașteptate culmi. Pornind ca bișnițar, trece prin afaceri de contrabandă, parteneriate nu prea ortodoxe cu autoritățile statului, colaborări cu alți gangsteri …

Kevin Spacey e la fel ca Barack Obama. Adică out.

Măcar așa se va încheia agonia în care a fost băgat serialul House of Cards, unul din cele mai produse Netflix.
De ce agonie?